BATMAN / MERKEZ - Dicle Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Kas

Hayat bilgisi dersimizde Hastalıklardan korunma,  sağlıklı beslenme önemi ve aynı zamanda yaralanmalara karşı önlem alma becerilerimizi drama gösterisi ile pekiştirdik.

Kas

Öğrenilerimizin Öğrendiği renkleri pekiştirmek amaçlı renklerin dansı deneyi

Kas

İl Merkezindeki çocuk trafik parkına öğretmen ve öğrecilerimizle birlikte öğrencilerimizin trafik kurallarını öğrenme amaçlı çalışma yapıldı.

Öğrencilerimizin el marifetleri.

Ekm

Öz bakım becerilerinin öğrencilere nasıl kazandırılması gerektiği konusunda velilerimize seminer verildi.

Ekm

1- 1.sınıf Okuma yazma dersi kapsamında, renk ve görsel duyusal algımızı da geliştirerek eva yardımıyla çizgi çalışmasını somut hale getirdik.

2- Görsel sanatlar dersimizde, rulodan palyaço etkinliği yaptık

3- Görsel ve duyusal hafızamızı geliştirmek adına masal dinleme saatimizi açık havada bahçemizde gerçekleştirdik.Ödül olarak çikolatalarımızı aldık

Eyl

Batman Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran tarafından okulumuz ziyaret edildi.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okul Psikolojik Danışmanımız Recep BAĞLI tarafından Öğrenci velilerimize ve öğretmenlerimize seminerler verildi

Velilere verilen Seminerler

1.       Aile içi iletişim

2.       Engelli hakları

3.       Bağımlılık

4.       Teknoloji bağımlılığı

5.       Afet farkındalık eğitimi

6.       Ergenlik dönemi özellikleri

7.       Mahremiyet eğitimi

8.       İhmal ve istismar

9.       Akran ilişkileri

10.   Çatışma çözme yöntem ve teknikleri

11.   Deprem farkındalık eğitimi

12.   Stresle başa çıkma

13.   Çocuklarda sosyal duygusal beceriler

14.   İletişim becerileri

15.   Trafik farkındalık eğitimi

16.   Madde bağımlılığı farkındalık eğitimi

Öğretmenlere verilen Seminerler

Deprem farkındalık eğitimi

Ayrıca aile okulu projesi kapsamında velilerimize yönelik eğitimler yıl boyunca verildi.

Haz

06/06/2023 Tarihinde il merkezimizde yer alan at çiftliğine gidildi.

Haz

Her okul bittiğinde hayatımızın bir dönemini kapatmış oluruz; ilkokul bittiğinde bir dönemini, lise bittiğinde bir dönemini, üniversite bittiğinde bir dönemini… Her biten dönem, bize yüzlerce, binlerce farklı şey öğreterek çıkıp giderler hayatımızda. Her mezuniyet gününde, bambaşka bir insana dönüşmüşüzdür aslında… İşte bu yüzden mezuniyetler önemlidir. Aslında o günlerde kutladığımız tek şey, öğrendiklerimiz ve yeni bir insana dönüşmemizdir…

Haz

Batman Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrencilerimizle trafik eğitimi aldık.

May

Anneler günü etkinliği kapsamında okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencileri tarafından değerli annelerimize pasta ikramı, sergi ve müzik etkinlikleri yapıldı.